30-06-10

eerste kwart(je)

Zondag 27 juni was het zover. Men eerste kwart triatlon. Brasschaat.
1500m zwemmen, 41 fietsen en 8 lopen was wat het werd. Op de affiche stond 1500, 40 en 10. Met de vooropgestelde afstanden had ik gehoopt op 2u40min.

Maanden denk je...dat duurt nog lang, nog tijd genoeg...en plots...is het dan zaterdag 26 juni! Whaaaaaa!!!! 
We gingen in de namiddag eens een kijkje nemen en de sfeer opsnuiven.
De E10 plas...niet mijn ding... Tinne en haar fobie hadden er niet veel zin in. Fietsen? Komt wel goed als de fiets heel wil blijven en lopen? Tja dat doe ik te weinig en te rustig om echt snel te kunnen zijn. MAAR we blijven heel en dat is het belangrijkste!

Zondag: PANG! oei wacht even men hartslagmeter moet nog aan! En zwemmen maar! Men fobie bleef aan de kant staan Lachen. Een half uur afzien in een put...waarom doe ik dit!? ! Voordeel, door het snikhete weer voelde het water goed aan. Na 25min40sec klom ik als 13de uit het water. Voor mij een nieuw record.
Recht blijven, lopen, wiggel waggel, pak half uitdoen, lopen, recht blijven, bril af, bril op, muts af, helm op, pak helemaal uit, schoenen aan EN GAAN! 1min51

Op naar 41 km trappen. DOORtrappen. Stayeren met 27 dames was zo goed als onmogelijk. 1 vrouw reed ruim 30km met me mee. Overnemen was voor haar zelden een optie. Dat dit geen smoesje was kon ik heel goed zien en werd ook bij het lopen duidelijk. Op zich vond ik het niet erg...ik weet liever van mezelf wat ik waard ben...stayer vind ik pffffffffff....
1u14min19sec    12de fietstijd

afstappen, lopen, helm af, schoenen uit, schoenen aan, pet op, drinkbus mee en LOPEN. Hoe lang dit duurde weet ik niet, zit mee in de looptijd. Naar mijn gevoel ging het vlot maar men stayermaatje was sneller weg.... 200m verder liet ik haar achter. Dit had ik niet verwacht. Lopen doe ik echt nog veel te ... plomp.
Van km 3 tot 6 heb ik afgezien. Gelukkig kleurde de supporters mijn dag en lach!!!
aan km 8 werd ik verzocht te finishen    ???? heuh??? oke dan...
41min04. 8ste looptijd. Blijkbaar hadden de anderen last van de warmte ofzo want 8ste had ik niet verwacht!

Resultaat....2u22min56sec.
Indien het lopen 10km was geweest had ik ca 11min langer onderweg geweest. Binnen de 2u40 dus ... ik ben tevreden. Smaakt naar meer.

Het was een leuke dag! Sportmaatje Ilse, teammaatjes en supporters,.... kleurde men dag.

 

 

Super om samen met iedereen dit te kunnen beleven en delen! THX

baasjes

Hier wachten wij op onze baasjes Ilse en Tinne!

lopen
finish

 

00:23 Gepost door EndorFientje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

25-05-10

Terug....

 Veel te lang geleden dat ik nog een verslagje schreef maar….hier ben ik weer… Nadat ik vorig jaar een paar trio-triatlonnetjes deed  en een paar 1/8 triatlonnetjes waarbij ik alleen zwom en fietste en bewust men loopschoenen thuis liet… had ik toch de smaak te pakken! De marathondroom waarmee alles ooit begon zit momenteel ergens ver opgeborgen. De scheenbenen beslissen er anders over MAAR ik heb er veel van geleerd en ook op deze manier een fantastische sport leren kennen!!! TRIATLON!

Het seizoen werd gestart op 9mei in Geel. De eerste 1/8 triatlon waarbij ik kon zwemmen, fietsen EN lopen! Hoewel er door het koude weer tot de dag zelf getwijfeld werd of zwemmen wel mogelijk was. Jaja het werd toch een triatlon. 13,8°C was het water. Brrrr.
Heel veel bekende, speciale en belangrijke mensen waren er die dag. Anita, Bart, men ouders, de broer en vader en nicht van Lieven, Ilse, Stef, heel wat FM leden,……… SUPER dat jullie er waren!!!
Op zich viel het zwemmen mee. Voor het eerst zwom ik een wedstrijd met een wetsuit. Fietsen ging vrij vlot hoewel ik het heel moeilijk vond om in te schatten hoever ik tijdens het fietsen kon gaan. Vroeger was dat men laatste onderdeel en maakte het dus niet uit hoe ik uiteindelijk van men fiets zou strompelen
J
… nu moest ik nog lopen… al een jaar zat ik te wachten op dit moment. Ik zou genieten van die 6,4km DACHT IK! Niets was minder waar…krom liep ik van de steken in men zij!!! Afzien! Nee eigenlijk was ik niet tevreden van men dagje maar ja uitblinken tijdens je eerste tria is er wel wat over zeker.
Daarna was het tijd voor de ¼ tria. Leuk om ook Lieven in actie te zien… tijdens een tria he. Zijn resultaat was mooi! Super! Het was een leuke, mooie dag samen met vrienden, kennissen, familie,… die van heel het land naar Geel gekomen waren.

14 dagen later was het net als vorig jaar WOERDEN waar Ilse, Stef, Gerry en ik op pinkstermaandag aan de start stonden. Deze keer deden men maatjes de 1/4trio-tria. Ik deed terug 1/8. Weer een aantal famillieleden en vrienden kwamen supporteren. SUPERHARD BEDANKT! Lieven en Guske steunde me enorm. 500m zwemmen, 20km fietsen, 5km lopen. Deze keer had ik enorm goed geslapen, het was supermooi weer en ik had er zin in. Na 1u13min12sec stond ik aan de finish. Het werd een 10de plaats. Aandachtspunten zijn nu zwemmen en wisselen…daarvan kan ik nog veel leren.

Mhhhh….het is een zalige sport!

Afbeelding_035

P1020651

P1020655

23:15 Gepost door EndorFientje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

06-09-09

Bedankt blessures!

Wat een titel...en toch zit er waarheid in.
Vandaag was ik in Mol. 2 redenen.
De webloglopers hadden er een weblogtraining en er was 1/8 triatlon.
Leuke fietstocht naar daar, een deel samen met Bart Rosseel. Op het domein van het zilvermeer gingen we op zoek naar Blogger en facebooker Wim... GEVONDEN! Een paar weken geleden plaatste ik een oproepje op FB of iemand in Mol met de trio-tria wou lopen. Zo kon ik zwemmen en fietsen en zat het risico er niet in dat ik daarna nog 5 km stukken zou maken. Intussen ben ik wel slim genoeg maar toch.... Het werd een enorm leuke dag! De eerste dame finishte net voor ons. Nog geen resultaten te vinden op de site.

Na de wedstrijd bezochten we nog even de Weblog-eterkes! Terecht, jullie hadden het verdiend!!! Tof jullie allemaal nog eens te zien.
De babbel met Tien zorgde voor deze titel. Tien zei me dat hij het knap vindt hoe ik met die blessures omga en hoe ik in andere sporten men ei kwijt kan....
Anderhalf jaar geleden zei een vriend van me....jij gaat ook nog wel triatlon doen. Ik lachte en heb hem gek verklaard. Nee grapje, dat is overdreven, dat zou ik nooit doen Tong uitsteken
En kijk wat ik nu doe???
Ik dank zo veel aan die stressfracturen en aan die operatie!
Zoals....
ik weet wie men echte vrienden zijn!!! En dat zijn er best veel... THX! (Diegene die daar bij horen weten dat heel erg goed denk ik)
Ik weet op wie ik kan rekenen en die personen kunnen dat ook op mij.
Ik leerde naar men lichaam luisteren en omgaan met pech. Net dat ene wat ik zo graag doe (lopen) kon niet, maar heeft het zin te treuren. HUP....er zijn nog andere dingen en je vindt vast wel iets wat meevalt. Intussen fiets en zwem ik. Nooit gedacht dat ik dat graag zou doen! Ook heb ik een paar inline-skates gekocht. Op die manier inline-skate ik ca 1x per week met men maatje Petra. Ons inline-skate middagje is gewoon een heeeeeeeel gezellige babbel en intussen zijn we goed bezig!
Dit jaar leerde ik triatlon kennen en ik laat het nooit meer los! mmmmmhhhh!

En....lopen komt vast wel weer.
REMEMBER???
http://www.youtube.com/watch?v=CZDm7UH7suA

030    093

097

120

122

22:15 Gepost door EndorFientje in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

27-08-09

Licht aan het einde van de tunnel....

Vorige week heb ik "bijna" gehuild. Het water stond in mijn ogen. Een week of 3 geleden moest ik men bloed / ijzer laten controleren bij men sportarts en ik kreeg van hem te horen dat ik terug MOEST beginnen met lopen. (men ijzer is trouwens terug oké!)
Eerste training 50 min = 5x (8min doorstappen en 2 min lopen aan ca 10km/u) dit moest ik op een week a 10 dagen 3 keer doen en dan een min minder stappen en een min meer lopen enzo.... ik heb hem 4 keer vol verbazing gevraagd of hij dit meende... voor mij was het duidelijk, voor mij was dit onmogelijk! Maar goed....als ik het niet deed zou ik heel men leven blijven manken!!!
Ik heb het in 3 weken 2 keer geprobeerd en ben steeds na de eerste 2min lopen gestopt. Men scheenbeen valt mee maar HELP mijn enkel kan dit niet! Met tranen in men ogen naar huis gewandeld...hier tegen vechten en verder lopen leek me zinloos en heel onverstandig. Men moed was even OP... 2 maanden revalidatie zouden er 3 worden en intussen zijn het er al bijna 5...

Vandaag mocht ik op controle bij de specialist. 's morgens eerst een CT-scan van men scheenbeen. Daar kreeg ik het voor elkaar om ook men enkel mee op de scan te zetten. Deze namiddag wandelde ik het ziekenhuis terug binnen ... de specialist zag me door de draaideur komen en liep in de inkomhal naar me toe. "Hey juffrouw Sprangers, ik zag je binnenkomen. Ik zie je binnen 20 minuutjes,...." echt nen toffe! Even later bekeken we samen de scan. Men scheenbeen ziet er echt terug goed uit! lopen
Maar wat is er met die voet. De specialist had een vermoede maar wou zekerheid en stuurde me daarom terug voor een paar foto's en een scan. Ruim een half uur later was ik terug. Zijn vermoede werd bevestigd, een slijmbeursontsteking achter men achillespees. Een spuit, nog wat geduld en het komt wel goed!!!
Lopen zal nog even duren maar er is licht aan het einde van de tunnel!!!
Eindelijk...

 

20:10 Gepost door EndorFientje in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

09-08-09

1/3 van 1/8 en 2/3 van 1/8

Zaterdag 8/08/09 was het weer tijd voor actie!


Het was triathlon in Wuustwezel. Triathlon de sterke peer!
Sterk? Euh...we zien wel, dacht ik. Ik had er schrik van.
Al een hele tijd geleden had ik trio-triatlon-maatjes Gerry en Stef beloofd om in de namiddag mee te doen aan de trio-tria.
Maar na men triathlonnetje vorige week in Rijkevorel, waar ik zwom en fietste (en dan stopte owv men scheenbeen-operatie he...) kriebelde het ook wel een beetje om 's avonds nog eens mee te doen (geen trio's). Hihihi....zo gezegd zo gedaan!
Waarom had ik schrik?
In de namiddag 20 km fietsen = alles geven = zware benen nadien...
en dan 's avonds opnieuw Onbeslist met die zware benen 750 m zwemmen in een "kudde" volk en 20 km fietsen.
We zien wel wat het geeft. Zwemmen is zo mijn ding (nog) niet dus zou ik daar vertraging oplopen (dan heb ik toch ergens gelopen hihi). Stiekem wou ik 's avonds met hetzelfde gemiddelde op men fietscomputer aankomen dan in de namiddag.

Oke we gaan er aan beginnen:
14u45 start Gerry met zwemmen (375m). Ze leverde weer knap werk! Sjiek!
Een paar minuutjes later was het dus aan mij. 20 km deed ik men uiterste best. 3 toeren fietsen. Eigenlijk vind ik dat wel leuk omdat je op die manier de supporters regelmatig ziet EN HOORT! Echt tof!!! Aangekomen na 35 min met een gem van 34,9 km/u (nieuw record dus echt tevreden!).
Stef deed ook een superloop (5km)! En zo kwam ons team na 1:03:31 als 68ste van de 171 teams!

Na de trio-tria even omkleden en wat energie opdoen om er dan om 18u30 terug in te vliegen. 750m zwemmen en 20 km fietsen. Voor het eerst stonden Ilse en ik samen aan de start. Het zwemmen viel me mee! Ik was meer op men gemak als vorige week. Ilse was al in de wisselzone toen ik daar aan gestrompeld kwam. Fietsschoenen aandoen...niet simpel na 750m alles geven. Ik val bijna om als ik op 1 been sta om men schoenen aan te doen. Maar oké...we kunnen weg. 3 toeren fietsen.... kramp in men linkerlies al de eerste 500m oeioeioei wat gaat dit geven. Na een kleine 2 km was het gelukkig over. Mijn doel? 34,9gem he zoals in de namiddag. Ik had NOOOOOOIT gedacht dit te kunnen evenaren.
In ronde 2 herkende ik Ilse. Ik fietse (in een groepje) naar haar toe. En ze liet het groepje gaan!!! Neenee makker dacht ik. Kheb geroepen naar Ilse... KOMAAN, MEE!!! Ilse: ik kan da ni. Kheb haar even mijn vuist getoond zo van GAS, KOMAAN! En jaja daar was Ilse (kheb tranen in men ogen nu ik het schrijf). We reden even naast elkaar en zeiden: DIT IS BANGELIJK, SUPER!
@ Ilse, we deden het maatje!!!
In de 3de ronden kwam ik Edith tegen die ik ook nog even probeerde een hart onder de riem te steken. Super wat je deed Edith en super dat je er was!!!
Ilse was ik even kwijt. Tja een groepje blijven volgen na elke bocht is iets waar we nog werk aan hebben...maar het lukte!!!
Aangekomen met een tijd op men fiets van 34min30 (ongeveer). EN...GEM 35,5
Doel geslaagd! Tinne is blij!
In de wisselzone fietsen-lopen moest ik nog even over de mat lopen om mijn tijd te registreren... Frank (homer) dacht al dat ik er vandoor ging voor de volle 5km. Neenee braafjes terug gekomen na de mat. Frank bedankt vr de foto!
@ Guy (man van zwemmmaatje Gerry) ook enorm bedankt voor de foto's!)

Daarna Ilse nog even weg gejaagd uit die zone....ze ging op de loop!
Knipogen

Een babbel met slakje! Merci dat je kwam supporteren!!!!

Samen aan de aankomst:

Een topdagje, voor in de geschiedenisboeken!

 

 

 

14:18 Gepost door EndorFientje in Algemeen | Permalink | Commentaren (21) |  Facebook |

01-08-09

wie het kleine niet eert....

Vandaag was mijn kleine grote dag Lachen. Door de operatie aan mijn scheenbeen begin april heb ik sinds toen niet meer gelopen (hoewel...straks meer daar over). Eigenlijk loop ik al 3 jaar zelden of nooit omdat de stressfracturen me achtervolgen. Stap voor stap leerde ik sinds vorige zomer zwemmen en fietsen met men koersfiets "Bulltje" (merk Red Bull). Een paar maanden geleden deed ik al een paar trio-tria's waarin ik het fietsdeel op mij nam. Maar triathlon is intussen een droom! Volgend jaar wil ik er staan. Of beter er ZWEMMEN, FIETSEN éN LOPEN! Maar nu mag dat 3de deeltje jammer genoeg nog niet. Toch besloot ik om op 1 augustus deel te nemen aan een mini-triathlon. Zonder lopen. Zwemmen in een kanaal was nieuw voor mij...brrrr en een wisselzone...tja dat moest ik toch ook al eens kunnen proberen. Dusssss dan maar 2 deeltjes in plaats van 3. Eerder deze week dacht ik...het kan me gestolen worden...ik loop die 4 km! Maar een testje op de loopband vertelde me al na 500m dat dit geen optie was. De loopschoenen bleven dus voor alle veiligheid thuis.
Mijn doel:
400m zwemmen liefst onder de 10min...liever onder de 9min
20 km fietsen... bwoa...45min?
Dan nog wat sukkelen in de wisselzone....totaal een uurtje.

Men polar en de registratie van Ilse gaven volgende cijfertjes:

400m zwemmen 8min23 ik kwam als 13de vrouw uit het water. (ik tel 37 ingeschreven vrouwen op de site maar moet nog even op de resulaten wachten om te weten met hoeveel we gestart zijn). Ik ben heel tevreden maar ben echt wel 7x dood gegaan!!! Afzien!

Wisselzone: tja niets aan te doen, ik moest even op adem komen waardoor ik toch 56 sec in de zone doorbracht volgens Ilse. (Volgens mijn polar 1min17 vanaf ik me uit het water trok tot ik men voetjes in de pedalen van men fiets klikte). Met de fiets uit de wisselzone lopen ging voor pikkelpootje vlot vond ik.

20 km fietsen. 2 toeren van 10km. Na de eerste ronden was ik de 8ste vrouw. Na de 2de ronde ook. Volgens Ilse fietste ik 35min20sec (volgens mijn polar 35min10sec kan kloppen met het verschil in de wisselzone). Gem.34,2 km/u

Volgens de polar deed ik er 44min52sec over. Wel raar dat de tijdregistratie van de organisatie ca.42 min aangaf.

Tja jammer dat ik niet nog even 4km mocht lopen. Hoewel ik moet toegeven dat men benen loodzwaar aanvoelden tijdens het fietsen. Toch vermoed ik dat ik die 4 km in ca 20min had kunnen lopen. Volgend jaar hoop ik dus op 1u05 binnen te zijn. Kijk se...een nieuw doel!

Twas leuk!!! Merci aan Ilse, Gerry, Guy, Edith, Frank,.... ik dacht dat ik niet veel zou zien tijdens het zwemmen en fietsen maar echt waar...Zelfs in het water zag ik Ilse, Edith en Gerry.
Twas zalig!!!
Nog even de cijfers op de site afwachten en volgende week krijg ik nog wat fotookes van Ilse dus ...wordt vervolgd!

Op naar volgende week!!! En succes aan iedereen die de komende weken wedstrijden heeft!!!

22:20 Gepost door EndorFientje in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |