01-08-09

wie het kleine niet eert....

Vandaag was mijn kleine grote dag Lachen. Door de operatie aan mijn scheenbeen begin april heb ik sinds toen niet meer gelopen (hoewel...straks meer daar over). Eigenlijk loop ik al 3 jaar zelden of nooit omdat de stressfracturen me achtervolgen. Stap voor stap leerde ik sinds vorige zomer zwemmen en fietsen met men koersfiets "Bulltje" (merk Red Bull). Een paar maanden geleden deed ik al een paar trio-tria's waarin ik het fietsdeel op mij nam. Maar triathlon is intussen een droom! Volgend jaar wil ik er staan. Of beter er ZWEMMEN, FIETSEN éN LOPEN! Maar nu mag dat 3de deeltje jammer genoeg nog niet. Toch besloot ik om op 1 augustus deel te nemen aan een mini-triathlon. Zonder lopen. Zwemmen in een kanaal was nieuw voor mij...brrrr en een wisselzone...tja dat moest ik toch ook al eens kunnen proberen. Dusssss dan maar 2 deeltjes in plaats van 3. Eerder deze week dacht ik...het kan me gestolen worden...ik loop die 4 km! Maar een testje op de loopband vertelde me al na 500m dat dit geen optie was. De loopschoenen bleven dus voor alle veiligheid thuis.
Mijn doel:
400m zwemmen liefst onder de 10min...liever onder de 9min
20 km fietsen... bwoa...45min?
Dan nog wat sukkelen in de wisselzone....totaal een uurtje.

Men polar en de registratie van Ilse gaven volgende cijfertjes:

400m zwemmen 8min23 ik kwam als 13de vrouw uit het water. (ik tel 37 ingeschreven vrouwen op de site maar moet nog even op de resulaten wachten om te weten met hoeveel we gestart zijn). Ik ben heel tevreden maar ben echt wel 7x dood gegaan!!! Afzien!

Wisselzone: tja niets aan te doen, ik moest even op adem komen waardoor ik toch 56 sec in de zone doorbracht volgens Ilse. (Volgens mijn polar 1min17 vanaf ik me uit het water trok tot ik men voetjes in de pedalen van men fiets klikte). Met de fiets uit de wisselzone lopen ging voor pikkelpootje vlot vond ik.

20 km fietsen. 2 toeren van 10km. Na de eerste ronden was ik de 8ste vrouw. Na de 2de ronde ook. Volgens Ilse fietste ik 35min20sec (volgens mijn polar 35min10sec kan kloppen met het verschil in de wisselzone). Gem.34,2 km/u

Volgens de polar deed ik er 44min52sec over. Wel raar dat de tijdregistratie van de organisatie ca.42 min aangaf.

Tja jammer dat ik niet nog even 4km mocht lopen. Hoewel ik moet toegeven dat men benen loodzwaar aanvoelden tijdens het fietsen. Toch vermoed ik dat ik die 4 km in ca 20min had kunnen lopen. Volgend jaar hoop ik dus op 1u05 binnen te zijn. Kijk se...een nieuw doel!

Twas leuk!!! Merci aan Ilse, Gerry, Guy, Edith, Frank,.... ik dacht dat ik niet veel zou zien tijdens het zwemmen en fietsen maar echt waar...Zelfs in het water zag ik Ilse, Edith en Gerry.
Twas zalig!!!
Nog even de cijfers op de site afwachten en volgende week krijg ik nog wat fotookes van Ilse dus ...wordt vervolgd!

Op naar volgende week!!! En succes aan iedereen die de komende weken wedstrijden heeft!!!

22:20 Gepost door EndorFientje in Algemeen | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

Knap gedaan en prachtige tijden. Proficiat

Gepost door: Herman | 01-08-09

Chapeau Tinneke!!!!!

Gepost door: Gert | 01-08-09

Amai Tinne!!! Wat ben ik blij voor je dat je met dit resultaat voor de dag komt!!

Gepost door: Tiny | 01-08-09

jawadde, wat een snelheden!!! ik duim dat je volgend jaar ook het loopgedeelte kan opnemen en dan ga jij een mooie triathloncarrière tegemoet!! proficiat met je prestatie vandaag!!

Gepost door: Ruthje | 01-08-09

Proficiat Amai een dikke proficiat Tinneke zeeeeeeeeeeer mooie en sterke prestatie je bent zeer goed op dreef,en dan die tijden.
We kijken uit naar de foto's

Gepost door: Bart | 01-08-09

super!!! goed gedaan! je hebt al eens kunnen kijken idd hoe da in de wisselzone gaat!

volgend jaar doe ik ook mee met de ironsprint in antwerpen; ben gaan supporteren voor eva vandaag en heel jaloers dat ik er niet bij was :-)

Gepost door: Jess | 01-08-09

Super !!!!!!!!! Heel knap gedaan hoor,je mag supertrots zijn op jezelf en ik ben dat ook zulle,nog ne dikke proficiat.

Gepost door: anita | 02-08-09

Ge deed dat schitterend Tinne. Zelfs in de wisselzone deed je het ongelooflijk professioneel!

Gepost door: Homer | 02-08-09

open mond ... ik zit hier met open mond. Amai zeg. Wel wel wel. gewoon fantastisch !

Gepost door: kaat | 02-08-09

Proficiat Proficiat met deze prestatie!! Echt knap!

Gepost door: sandra cauwels | 02-08-09

Na alle ellende is dit schitterend om te lezen. Van zwemtijden heb ik geen verstand maar fietsen tegen bijna 35 km/u is straffe kost.

Gepost door: dirk | 02-08-09

knap gedaan, beide doelen bereikt. binnen een paar maand mag je terug lopen en zal dat na verloop van tijd ook super gaan ;)

Gepost door: Peter | 02-08-09

proficiat Tinne, je hebt het super gedaan. Op naar de volgende.

Gepost door: Edith | 02-08-09

proficiat girl ! you did it great ! en wees maar heel fier op uzelf !

Gepost door: jogginggirl | 02-08-09

mooi gedaan en zeer mooie tijden en je gaat zien de volgende wissels gaan nog veel sneller gaan met een paar trukjes (ps bedankt om gisteren weervrouw te spelen :-))

Gepost door: Nico | 03-08-09

echt geweldig !! dat is nog ééns een prestatie ! En die mictobe van de triatlon gaat zeer vlug over precies ! Ik hoor hier en daar dat er nog mensen zich gaan wagen op de fiets en in het zwembad ! Er komt dus blog-concurentie :-) . Nu dat lopen nog he ! Ik duim voor je .

Gepost door: coach mario | 03-08-09

Knappe meid !!!!!!!!!!!! kippevel momenten krijg ik hier weer van jou blog te lezen ! een voorbeeld ben je ! dikke nee SUPER DIKKE PROFICIAT !! xxx

Gepost door: Katrien | 03-08-09

Ik was even vergeten dat je een nieuwe blog had en zat dus nog op het verslagje te wachten ;-)!! Maar het was het wachten waard hoor, je hebt je sport gevonden, echt iets voor zo'n doorzetter als jij, volgend jaar ga je zelfs sneller zijn dan dat doel dat je aanhaalt, op de andere disciplines zal je ongetwijfeld nog sneller worden!
Heel veel groetjes!!

Gepost door: Wendy | 03-08-09

Schitterend zeg, en wat een snelheid op die fiets, gij zij nie te schatten gij, dikke proficiat Stierke, way to go

Gepost door: Stofke | 03-08-09

geweldig! goe bezig :),
'k ga zeker eens ne keer afkomen om te supporteren voor je, zal uw "programma" wel eens nagaan :)
succes nog!

Gepost door: Fristi | 06-08-09

De commentaren zijn gesloten.