05-09-11

Worden kleine meisjes groot???

Misschien…maar alles op zijn tijd zeker? (en echt groot zal ik nooit zijn)
Een seizoen vol kwaaltjes (frictiesyndroom, ontsteking lies, mini stressfractuur)…
In de winter een frictiesyndroom aan men knie door een kapotte MTB-pedaal, daarna een ontstoken lies door een ren-je-rot uitbarsting (eigen schuld). Na het clubkampioenschap in St.Laureins zag ik het terug zitten! Ik kon 10 km lopen
J
langzaam maar zeker. Graag had ik dit jaar men eerste ½ tria gedaan in Neerpelt maar dat was te vroeg. Hans stelde me Keulen voor. 4 september.
Als ik na St.Laureins elke week 1 km meer zou kunnen lopen moest het kunnen! Ik zag het zitten… Tot ik een kleine 2 weken na St.Laureins twijfels kreeg. Ik had geen pijn tijdens het lopen maar het gevoel alsof ik een dag voordien men been gestoten had…ik kon er alles mee. Toch wou ik bevestiging, ik wou weten hoe men benen er intussen na jaren stressfractuur-leed uitzien. Een botscan…eigenlijk was ik er heel gerust in, gewoon even een controle voor de GO! Tot ik 10 dagen later van de dokter te horen kreeg dat er inderdaad een mini-barst in men been zit. Men wereldje was te klein! WAAROM??? Ik wou alles laten maar vroeg de dokter toestemming of ik naar Keulen mocht. Hij hield me niet tegen. Ik bleef 1 a 2 keer per week traag en voorzichtig lopen tot een max van 18km. Men eerste ½ tria moest lukken!  Nog 2 rustige trainingsweken doorworstelen…pffff.
Zaterdagnamiddag vertrokken Hans en ik naar Keulen. Eerst startnummer,…  ophalen en fiets al in de wisselzone parkeren
J
, de sfeer opsnuiven…. ZENUWEN!!! De laatste dagen was ik niet echt te genieten denk ik. Zondag werd er slecht weer voorspeld. Regen, onweer,…
Zondag “rustig” opgestaan en nog gaan ontbijten in het hotel. En hup … op naar wisselzone 1 waar men fietske al stond te lachen. Ik was er niet gerust in…aiai da zwemmen….aiai wat als ik plat rijd? Een startschot en we waren vertrokken. Naar de boei zwemmen ging redelijk goed hoewel ik vaak weggeduwd werd. Terugzwemmen viel me tegen omdat ik niet echt “een comfortabel” plaatsje kon bemachtigen.1900m, na 33min42 was ik uit het water. Aangezien ik vreesde hiervoor 40 min te moeten worstelen was dit een enorme meevaller. 90km fietsen was leuk! Ik heb me hier echt geen pijn gedaan en merkte al snel dat er meer in zat dan een gem. van 31 à 32km/u. Het werden 92,4 km aan 34,4. Tijdens het fietsen kwam ik Hans regelmatig tegen. Super, lieverd, dat je overal was en met de auto op zoek ging van wisselzone 1 naar 2! (een hele opdracht als alle wegen afgesloten zijn, omleidingen heel onduidelijk en parkeren vaak bijna onmogelijk).Ik zat ca. 2u40 op men nieuwe fietske. Na 3u21min begon ik aan 21km lopen. Eindelijk…nu lopen….hetgeen ik het liefste doe. Ik droomde vorige week van een totale tijd van 5u30. Heel misschien 5u25. En dan begin je te dromen… Zou 5u15 haalbaar zijn? 5u20?
2 toeren lopen. 4 keer een brug over. Bij het naar beneden lopen van de eerste brug moesten we zigzag in hoeken van 360° afdalen. Niet leuk lopen. Nog wat kasseien tussendoor. Brug 2 oplopen…jaja daar hadden we een wenteltrap van beton een meter of 4 omhoog. Boven op de brug gekomen ging het nog brug-op! Einde ronde 1 zat ik er eigenlijk echt wel door. Als ik nu de tijden zie heb ik de eerste 5km sneller gelopen dan de rest maar het verbaast me dat ik daarna toch nog redelijk hetzelfde tempo heb kunnen houden. Geen mooi tempo hoor, maar dat kan niet met zo weinig training. De 2 de ronde ben ik echt doodgegaan. Een maag die alle sportvoeding-smurrie totaal beu was! En men lies begon ook te protesteren. Bijna 18km en 5u bezig in totaal. Maar ook die trap en die brug nog. Ik liep iets minder dan 2u. Het werden 5u20min43sec. Supertevreden! En zeker voor herhaling vatbaar.
37ste van 151 vrouwen. 10de van 23 vrouwen in mijn leeftijdscategorie.


Ik kom er vanaf met een bloedbleintje op men 2de kleinste teentje J, een lastige lies en 2 stokstijve benen! Van mijn scheenbenen GEEN last!!!
Tijdens het lopen heb ik gedacht:
- zwemmen viel mee, fietsen was leuk maar LOPEN heb ik gehaat!!! Dat had ik niet verwacht. Rede 1 men maag wou niet meer maar daar kan ik volgende keer wel wat aanpassingen aan doen. Rede 2. Na 4u30min (ongeveer) was het vaatje af. Daar kan ook aan gewerkt worden.
- Voor mij nog geen volledige tria volgend jaar. Eerst wennen aan de halfkes!
Nu minstens 1 week a  10 dagen siësta. Daarna zitten er wel al plannekes in men hoofd maar eerst kijken wat men lies/heup de komende dagen doet.

16:21 Gepost door EndorFientje | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |