27-11-11

EN toen ging de wekker!

Zondag 27 november 2011 6u30…. EN toen ging de wekker!
Nee, het laatste deel van deze zin ga ik aan het einde niet herhalen, deze dag is echt!
Om 10u zou ik men eerste marathon gaan lopen. marathon.jpg
7 jaar heb ik hiervan gedroomd. 7 jaar gesukkel van de ene naar de andere stressfractuur en van de ene naar de andere dokter (de ene al begripvoller en beter dan de andere). Jammer genoeg had geen één van hen echt een oplossing of een oorzaak maar allemaal samen lieten ze me inzien dat …. dat… ik niet echt gemaakt ben om te lopen… OF toch??? Toen ik er begin september in slaagde om (met een kleine stressfractuur) mijn eerste halve triatlon uit te doen stond mijn besluit vast. NU GA IK DOOR! Als ik met 2 looptrainingen per week aan het einde van een tria nog ½ marathon kan lopen dan….dan….   ;-)
Tegen beter weten in begon ik de afstand op te bouwen. Mijn langste duurloop duurde 2u44min, 27km maar dat 42,196km volhouden???? Ik wist niet echt waar ik vandaag voor stond. Mijn lieve schat Hans zou met de fiets meerijden en me voorzien van drinken en vloeibaar eten (gellekes). Hoe, wat, wanneer en hoeveel had ik natuurlijk zelf uitgedokterd… of uitgediëtist.
Om 8u15 vertrokken we richting Geldrop. Iets na 9u waren we daar. De ene na de andere bekende snoet! Superleuk om jullie allemaal weer te zien! Wim en Paul namen het risico om met me mee te lopen. Bedankt Heren, zonder jullie was ik zeker een minuut of 7 langer onderweg geweest.
Zand, boomwortels, losse heidegrond met hier en daar een hellinkje (het leek vaak alsof ik door de duinen liep). Na 8 km een bekend gezicht…ILSE!!! Merci maatje dat je vandaag voor mij heel dat bos doorkruiste!!! Na 8km begon men knie te zeuren. Ik wist dat dit zou gebeuren maar zo snel al? Ik kende veel verhalen van lopers die na 30 a 35km de man met de hamer tegenkomen. Ik wist niet wat me te wachten kon maar ging er vanuit dat ik die man er wel af zou lopen maar een frictieknie kon me wel de das omdoen. Grrrrr….. Na 20 km even gestopt voor een plasje. Dit was niet echt nodig maar het voelde alsof men kous niet goed zat aan men rechter grote teen en ik wou toch even kijken. Te laat, niks mis met de kous dus zal het wel een blaar zijn. Een wandelaar wist te vertellen dat ik als 3de dame liep. Heel de tocht wisselde ik van de 3de naar de 4de plaats. Rond de 30 km heb ik inderdaad zwarte sneeuw gezien. Fysiek ging alles nog vrij goed maar met een lastige knie door los zand, open heide, bergje op en bergje af (of zandhoop), stevige wind en regen…..grrrr…. even zwaar en toch was het net of dit het was wat me een kik gaf! Zo voelt dat dus en nu mag ik het zelf eens voelen. Al bij al ging alles vlot. Drinken lukte, maag vond alles oké en men tempo was eigenlijk ook beter dan ik dacht. De laatste km nog even doorgaan ;-) een welkomscomité West- en Oost-Vlaamse kwebbeltjes wuifde me toe!!! SUPER!
De bocht om, een finishboog en ons Ilse er achter! 4u en bijna 8min.
Heel tevreden! Alles voelt wat stram. De knie gaat meevallen. Een megabloed blaar op men grote teen MAAR geen pijn aan de scheenbenen! Dit smaakt naar meer.
De eerste maar zeker niet de laatste en deze keer ga ik geen 7 jaar wachten. Nu eerst wel even rust.

YIHAAAAAAA!!! (deze moest er even bij)

17:47 Gepost door EndorFientje | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

Commentaren

Lang geleden, te lang eigenlijk dat ik je weer eens zag. Het deed me deugd om je aan de start te zien. Het deed me nog meer deugd je aan de finish te zien. Ik was supertrots op je. Van harte gefeliciteerd met je schitterende eerst marathon. Eentje met herinneringen denk ik zo!!!

Gepost door: Tiny | 27-11-11

super voor jou zeg, na al die traantjes dan toch een marathon ... geniet maar na met volle teugen, you did it !

Gepost door: jogginggirl | 27-11-11

Wauw, heel goed gedaan, ik schrok even van je plannen en ben zo blij dat ze gelukt zijn, ben heeeeel blij en trots op je! Geniet nog maar wat na van je prestatie en dan uitkijken naar de volgende uitdaging ;).

Gepost door: Wendy | 27-11-11

Je hebt dat super gedaan Tinne ! Je hebt het jezelf ook niet makkelijk gemaakt om net die marathon te kiezen, amai, dat was een lastig parcours, en toch tot een goed einde gebracht in een heel mooie tijd ! Dikke duim !!!

Gepost door: chris | 27-11-11

Dit is zo'n geweldig nieuws ! Ik dacht net als Chris ook wel meteen : en dan nog zo'n lastige ! Ge moet maar durven ! Maar dat jij lef hebt, tja, daar twijfel ik niet aan ! Het is super super wat je hier gedaan hebt, geniet maar heeeeel lang en droom maar van je volgende uitdaging ! Dikke proficiat meid !

Gepost door: kaat | 27-11-11

Die droom bleef smeulen hé! Super gedaan Tinne, proficiat doorzetterke!

Gepost door: Gert | 27-11-11

Wat moet dit voldoening geven na zoveel jaren gesukkel! Je hebt dat uitstekend gedaan! Je ziet wel: de aanhouder wint!! En dan nog zo'n droomtijd....dikke proficiat, hoor!

Gepost door: Sandy | 27-11-11

Respect! Je hebt het gedaan, je hebt er zo lang op moeten wachten. Gewoon super! Blijf nog maar wat op je roze wolk!

Gepost door: Edith | 27-11-11

goe gedaan !! en dan nog zo'n goede tijd neerzetten op dit parcours want het was zeker niet gemakkelijk

Gepost door: Wim | 28-11-11

Je hebt dat uitstekend gedaan maatje.Proficiat !!!!!!.
Je droom werd werkelijkheid en je mag er zeker supertevreden zijn.xxx

Gepost door: anita | 28-11-11

Proficiat,ik weet wat je daar doorstaan hebt!!!Was niet de gemakkelijkste dat je uitgekozen hebt maar je heb dat zeer goed gedaan en nog in een mooie tijd voor zo'n parcours !!!
Op naar de volgende zou ik zeggen

Gepost door: Filip | 29-11-11

ik was getuige van een heel gelukkige meid , nog nooit heb ik iemand met zo'n wilskracht ontmoet ! blijf zo doorgaan je bent een HELDINNEKE !!! chapeau !!!

Gepost door: Katrien | 29-11-11

Proficiat met je mooie prestatie, en eens de smaak te pakken zullen er nog volgen.

Gepost door: Luc | 30-11-11

Hoi Tinne

Proficiat !!!!
DAt heb je super gedaan !
Wat is je volgende uitdaging ?

Gepost door: Anja | 01-12-11

echt super zeg! Ben content voor jou dat je dit eindelijk eens hebt mogen ervaren! En al direct in een zeer mooie eindtijd ook. Dikke proficiat. Geniet nog maar lang na van deze roes. En na de broodnodige rust kan je al volop plannen naar een volgende marathon hé! :-)

Gepost door: Ruth | 02-12-11

De commentaren zijn gesloten.