11-03-12

Marathon 2 in Maasdam

Wat doe je de week voor een marathon…. RUSTEN! En dan begint het he….dan val ik in een gat….dan ga ik op zoek naar nieuwe doelen. De marathon is nog niet gelopen en ik mis het al. ZAAAALIGE lange duurlopen! Mijn kopke heeft in de loop van de jaren geleerd dat ik triatlon ging doen in plaats van marathons lopen. Ik moest me daarbij neerleggen. Maar na Geldrop is het moeilijk. Met 2 a 3 keer per week lopen lukt het! Deze week ging ik fantaseren, domme dingen denken. ANTWERPEN? 22 april? Mmmhhhh…. Hans en Ilse keken afwijzend of bedenkend… Maar goed…. Straks meer hierover.

Zaterdag 10 maart! Noem het een gelukkige pechdag of een pech geluksdag….
Ik ben een van hen die geen marathon durft lopen op de sinaasappels, bananen, cola die de organisatie aanbied. (sport)diëtist heet dat
J. Graag de spullen die ik getest heb tijdens training. Zou ik dat niet doen dan vrees ik dat men hoofd al zorgt dat men maag omdraait. Sportmaatje Ilse zag het wel zitten om met haar fietske mijne picknick mee te nemen! MERCI!
Gepakt en gezakt vertrokken Ilse en ik naar Maasdam. Luchtgitaar (of drumstel) en MP3 mochten ook niet ontbreken! Een paar kilometer voor we daar toekwamen merkte ik plots dat we achter Koen Vansteenkiste reden. Samen met hem de weg gezocht. Op de parking werd ons een gang aangewezen. Deze was echter vol. In het gras dan maar? Die ondergrond leek wel heel modder/leem achtig….even verzetten….maar Koen bleef achter! De opwarming begon met BMW-duwen! :-P

Een paar maanden geleden maakte ik een schema (op internet) met als doel 3u45min. De vorige en eerste marathon liep ik in iets meer dan 4u07min. Onder de 4u zou mooi zijn vond ik. Tijdens het maken van dat schema kon ik kiezen voor een aantal trainingen per week. Het minste was 4, maar dat is onmogelijk voor mij. Ik koos er wekelijks 2 a 3 uit. Toen ik 2 weken geleden 12km liep aan 5min20/km wist ik zeker dat dit onmogelijk was!!! Dus, we zien wel, onder de 4u moet lukken. Maar op zo een moment kan je altijd meer…niet??? :-S
11u: START!
De eerste km’s waren te snel maar ik ging ervan uit dat als ik terug zou afzakken naar 5min20 a 5min30 ik niet zou boeten voor die eerste km’s. Na een 10tal km’s zei ik aan Ilse “dit tempo zal wel gaan zakken maar deze hartslag kan ik aanhouden”. Ik besloot dat te doen. Over de eerste 10km was ik tevreden. Ook eten en drinken verliep volgens plan. Tussen km 15 en 25 wel een beetje last van krampjes/steekjes in mijn zij maar door wat op de ademhaling te letten was het te doen.
We moesten 2 toeren lopen. Ruim de eerste helft stond de wind tegen. Eigenlijk ideaal, te weten dat je de laatste 10km niet tegen de wind zal moeten boksen. Het eerste deel (1/2 marathon) liep ik in ca 1u49min. En toen kwamen we terug in de wind. Ik zei tegen Ilse….nu gaat het beginnen. Maar ik hield het tempo mooi tussen 5min15 en 5min30. Ilse, de MP3 en het luchtdrumstel hebben me enorm geholpen en enorm veel plezier bezorgd!!! De laatste 3 km wou ik eruit halen wat er nog in zat. Geen idee of het vatje af zou zijn maar ik wou proberen. De MP3 die door Hans voorzien werd door KNALSCHIJVEN deed me verder dartelen. De man die na ca 25km met ons meeliep zei….LOOP JIJ MAAR VERDER! BEDANKT! …. Jaja die man moet ook wel gedacht hebben toen ik aan Ilse riep, al lopend tegen de wind en mee”zingend” met de MP3…TOMMEKETOMMEKETOMMEKE wat doe je nu! ;-)  Ik slaagde erin de laatste 3km nog vlot 5min/km aan te houden. Deel 2 liep ik ca 1u47min. Ik liep een paar keer met kippenvel, rillingen van ongeloof, ik kan en mag lopen!!!!
De officiële tijd heb ik nog niet maar moet 3u36minen een beetje zijn.
ILSEenTinne.jpgOké er waren maar 3 vrouwen maar ik werd de eerste. Dus even vragen of ik ergens tijdig moest zijn voor….voor…een bloemeke ofzo? Jaja om 15u zeiden ze... We hebben een bekertje voor u.
Fiets inladen, snel omkleden en terug.
15u? Niks…. 15u30….niks…. 16u …. Prijsuitreiking heren. 16u15 prijsuitreiking teams.
Euhhhh…. Dan toch maar even gaan vragen. OHHH SORRY VERGETEN! De man wou het bekertje nemen maar …. Euh…. Weg? Kwijt? Ik kreeg wel mooie bloemen en het bekertje zal nog wel goedkomen werd me verteld.
Allemaal niet belangrijk maar toch een beetje jammer.
Het was een superleuke dag!
En de scheenbeentjes….die prikkelen wel wat vandaag. Een weekje rust zal hen goed doen. Ze hebben het verdiend!

Tijdens het lopen ben ik gaan twijfelen. Antwerpen is inderdaad niet verstandig. Hans liet me vorige week verstaan dat ik te veel gepland heb dit jaar. Ik zou iets moeten laten vallen. Normaal wou ik 8/07 de duatlon memorial Benny van Steelant meedoen. Ik overweeg nu om deze te laten vallen en 7/07 de marathon der Noorderkempen te lopen. Ik weet het nog niet. In het najaar zeker naar Eindhoven! C U?!

15:48 Gepost door EndorFientje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

3u36???? Tinne, wat een resultaat!!!!! Sub 4 uur als doel zegt ze dan :-) Wel ja, je hebt niet gelogen, het was een sub 4 uur! Dit vind ik echt ongelofelijk sterk gelopen!!! Maar als er iemand het verdient, dan ben jij het wel! Na zo vele jaren sukkelen maar ondanks alles volhouden. Geniet van jouw roze wolk!

Gepost door: Sandy | 11-03-12

hoe ongewoon fantastisch is dat wel?! Echt, ik ken je niet zó heel erg goed, maar toch een groot gevoel van trots dat je zo'n tijd hebt neergezet, na zo'n grillig looppad die je nu al jaren meemaakt. Nogmaals proficiat Tinne!

Gepost door: chris | 11-03-12

Wat een formidabel mooie marathon heb je gelopen. Ik weet van waar je komt daarom mijn respect des te groter.
Een dikke felicitatie zoen!!

Gepost door: Tiny | 11-03-12

De commentaren zijn gesloten.